Gode amerikasnke panneker skal være luftige, tykke og fungere som en svamp på sirup, smør og syltetøy. Alt for ofte smaker de for mye bakepulver, disse er derimot balanserte på smak. Derfor er dette ikke en røre jeg tar på slump.

Når vi nordmenn sier pannekaker, tenker vi ofteste på den franske Crepe varianten vi bruker til middag, gjerne som en siderett til feks suppe, det var i allefall slik vi ofte bruke det da jeg var barn.

Amerikanskepannekaker er en frokost eller lunch rett, gjerne toppet med lønnesirup, smør, honning og eller syltetøy. På en god amerikansk diner, er også sirupen du heller på pannekaken, ofte servert temperert, i en egen mugge. Slik kan du selv kan helle på det hjertet forlyster.

Alternativt kan du ha bær, frukt eller bacon rett i pannekake røren. Kardemome og kanel er også krydder sorter som passer godt til om du liker slikt.

Yields1 Serving

 290 g siktet hvetemel
 60 g sukker
 4 ts. bakepulver
 1 ts. bi-carbonat
 1 ts. salt
 440 ml melk
 60 g smør
 2 ts. vaniljesukker / eller ekstrakt
 1 egg

1

Bland alt det tørre i en bolle, og bland dette godt.

2

Hell i resten, og rør godt med en visp, slik at det ikke er noen klumper i røren.
La røren svelle.

3

Konsistensen på røren er selve hemmeligheten med å få vellykkede pannekaker.
Er røren for deigaktig vil pannekaken ikke blåse seg opp og bli luftig.
Er røren for flytende vil pannekaken renne utover og minne mer om crepe eller normale nordiske pannekaker.
Konsistensen skal være fast og flytende. Om jeg skal kunne forklare konsistensen få det bli på følgende måte: Ta røre opp med en spiseskje og hell den tilbake bollen. Røren skal lett renne tilbake, men det skal være et tykt lag igjen på skjea.

4

Ei øse 50- 60 ml med røre gir en fin str på pannekaken.
Stek på litt over middels varme i en Non-Stick panne av god kvalitet. Selv foretrekker jeg EGO pannene til WIlfa. De gir jevn varme og slipper innholdet godt. #reklame. Jeg bruker ikke smør i pannen, det syntes jeg gir er bedre resultat, og ikke så "fettete" utseende.
Når pannekaken hever seg, og det danner seg bobler i røra på toppen er den klar til å snues. Da skal undersiden være gylden, er den for blek må du skru opp varmen, og er den brent når dette skjer, er varmen for høy.

Ingredients

 290 g siktet hvetemel
 60 g sukker
 4 ts. bakepulver
 1 ts. bi-carbonat
 1 ts. salt
 440 ml melk
 60 g smør
 2 ts. vaniljesukker / eller ekstrakt
 1 egg

Directions

1

Bland alt det tørre i en bolle, og bland dette godt.

2

Hell i resten, og rør godt med en visp, slik at det ikke er noen klumper i røren.
La røren svelle.

3

Konsistensen på røren er selve hemmeligheten med å få vellykkede pannekaker.
Er røren for deigaktig vil pannekaken ikke blåse seg opp og bli luftig.
Er røren for flytende vil pannekaken renne utover og minne mer om crepe eller normale nordiske pannekaker.
Konsistensen skal være fast og flytende. Om jeg skal kunne forklare konsistensen få det bli på følgende måte: Ta røre opp med en spiseskje og hell den tilbake bollen. Røren skal lett renne tilbake, men det skal være et tykt lag igjen på skjea.

4

Ei øse 50- 60 ml med røre gir en fin str på pannekaken.
Stek på litt over middels varme i en Non-Stick panne av god kvalitet. Selv foretrekker jeg EGO pannene til WIlfa. De gir jevn varme og slipper innholdet godt. #reklame. Jeg bruker ikke smør i pannen, det syntes jeg gir er bedre resultat, og ikke så "fettete" utseende.
Når pannekaken hever seg, og det danner seg bobler i røra på toppen er den klar til å snues. Da skal undersiden være gylden, er den for blek må du skru opp varmen, og er den brent når dette skjer, er varmen for høy.

Verdens beste Amerikanske pannekaker

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *