Søtpotet og jeg hadde et litt anstrengt forhold tideligere hva gjaldt fries. Dvask fries er absolutt ikke noe jeg verdsetter her i livet. Men denne oppskriften forandret alt. Det gjør heller ikke noe at den er relativt sunn og enkel og lage. Gi denne et ærlig forsøk.

Yields1 Serving

 1 stk søtpotet
 1 ss potetmel
 1 ts salt
 2 ss olivenolje
 pepper

1

Skrell en søtpotet, og skjær den opp i staver av ca 1x1 cm. Når dette er gjort skyll en godt i rennende kaldt vann i 30 sek.

2

Når stavene er skylt, tørk av dem så mye vann som mulig og bruk litt tørkepapir for å få av det siste. Legg dem så i en bolle, ha over moderat med olje, ca 2 ss pr potet. dryss så over salt og pepper eller annet ønsket krydder i ønsket mengde.
Jeg bruker en sikkepott til å vende dem rundt i olje og krydder i bollen, for så å strå over potetmel. Potetmelet gir den crispi overflaten på frisen når det er ferdig stekt. 1 ss pr potet holder, få det bare jevnt rundt. Kan være lurt å drysse på et tynt lag i flere omganger for å få det godt fordelt.

3

Spre dem godt utover på et bakepapir, og stek dem 20 minutter på 220 grader på varmluft. Etter 10 min steketid får du et bedre resultat om du vender dem.

Søtpotet

4

Når stavene har fått en fin sprø overflate er de ferdige. Avhengig av hvilke type ovn du bruker kan det være noen minutter før eller etter.

Ingredients

 1 stk søtpotet
 1 ss potetmel
 1 ts salt
 2 ss olivenolje
 pepper

Directions

1

Skrell en søtpotet, og skjær den opp i staver av ca 1x1 cm. Når dette er gjort skyll en godt i rennende kaldt vann i 30 sek.

2

Når stavene er skylt, tørk av dem så mye vann som mulig og bruk litt tørkepapir for å få av det siste. Legg dem så i en bolle, ha over moderat med olje, ca 2 ss pr potet. dryss så over salt og pepper eller annet ønsket krydder i ønsket mengde.
Jeg bruker en sikkepott til å vende dem rundt i olje og krydder i bollen, for så å strå over potetmel. Potetmelet gir den crispi overflaten på frisen når det er ferdig stekt. 1 ss pr potet holder, få det bare jevnt rundt. Kan være lurt å drysse på et tynt lag i flere omganger for å få det godt fordelt.

3

Spre dem godt utover på et bakepapir, og stek dem 20 minutter på 220 grader på varmluft. Etter 10 min steketid får du et bedre resultat om du vender dem.

Søtpotet

4

Når stavene har fått en fin sprø overflate er de ferdige. Avhengig av hvilke type ovn du bruker kan det være noen minutter før eller etter.

Himmelsk Søtpotet fries

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *