Finnbiff

ForfatterYngve AskKategori, Vanskelighetsgrad Enkel

GirPorsjoner
Forberedelsestid15 minsKoketid20 minsTotal tid35 mins

 600 g reinsskav
 140 g bacon
 3 ss smør
 3 ss nøytral olje
 1 løk gul eller rød
 3 små sjalottløk
 1 ss fond
 3 stk einebær
 200 g sopp (aroma eller kantarell)
 2 ss tyttebær
 1 dl creme frech
 1 dl melk
 salt og pepper
 3 stk små gulrøtter
 1 ss olivenolje

1

Skjær opp baconet i små biter. Stek det i en panne med 1 ss smør og 1 ss nøytral olje. Medium varme til det blir gyldent og sprøtt. Når baconet er sprøtt, tøm hele pannen med fett og bacon over i en bolle med godt med tørkepapir i bunn som kan absorbere alt fettet. Igjen på papiret blir det liggende sprøtt og fin kuttet bacon.

2

Skjær soppen i skiver og stek denne i i ss smør til all fuktigheten er ute. Legg denne over i samme skål som det ligger bacon fra før. Mesteparten av fettet vil også drenere.

3

Om du bruker ferdig kuttet reisnskav bør denne nå være ca romtemperert. Jeg bruker ofte stek som jeg skjærer opp i tynne 2 mm tykke skiver. Har du en skarp kniv er dette ikke noe problem. Ferdig skavet kjøtt kan være av ymse kvalitet har jeg erfart.
Kutt løken opp i små båter.

4

Ha 1 ss smør og 2 ss nøytral olje i en panne som du varmer opp til medium høy varme. Når smørret er nøtte brunt har du i kjøtt og løk. Stek dette godt til det får en gylden stekeskorpe. Ta pannen bort fra varmen og senk temparaturen til lav, før du blander inn sopp og bacon. Nå kan du også blande inn kraft, tyttebær, timian, einebær melk og cremefrech. Det skal kunn varmes opp i panna nå og få en fin konsistens. Jeg liker Finnbiffen fast, om du ønsker den med mer saus kan du blande inn mer melk, eventuelt vann og kraft.

5

Smak til med salt og pepper.

6

Serveres med ovnsbakte gulrøtter.
3 gulrøtter skjæres i grove biter og glaseres i olivenolje, litt salt og pepper.
I stekovnen i 20 minutter på 180 grader.

Ingredienser

 600 g reinsskav
 140 g bacon
 3 ss smør
 3 ss nøytral olje
 1 løk gul eller rød
 3 små sjalottløk
 1 ss fond
 3 stk einebær
 200 g sopp (aroma eller kantarell)
 2 ss tyttebær
 1 dl creme frech
 1 dl melk
 salt og pepper
 3 stk små gulrøtter
 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

1

Skjær opp baconet i små biter. Stek det i en panne med 1 ss smør og 1 ss nøytral olje. Medium varme til det blir gyldent og sprøtt. Når baconet er sprøtt, tøm hele pannen med fett og bacon over i en bolle med godt med tørkepapir i bunn som kan absorbere alt fettet. Igjen på papiret blir det liggende sprøtt og fin kuttet bacon.

2

Skjær soppen i skiver og stek denne i i ss smør til all fuktigheten er ute. Legg denne over i samme skål som det ligger bacon fra før. Mesteparten av fettet vil også drenere.

3

Om du bruker ferdig kuttet reisnskav bør denne nå være ca romtemperert. Jeg bruker ofte stek som jeg skjærer opp i tynne 2 mm tykke skiver. Har du en skarp kniv er dette ikke noe problem. Ferdig skavet kjøtt kan være av ymse kvalitet har jeg erfart.
Kutt løken opp i små båter.

4

Ha 1 ss smør og 2 ss nøytral olje i en panne som du varmer opp til medium høy varme. Når smørret er nøtte brunt har du i kjøtt og løk. Stek dette godt til det får en gylden stekeskorpe. Ta pannen bort fra varmen og senk temparaturen til lav, før du blander inn sopp og bacon. Nå kan du også blande inn kraft, tyttebær, timian, einebær melk og cremefrech. Det skal kunn varmes opp i panna nå og få en fin konsistens. Jeg liker Finnbiffen fast, om du ønsker den med mer saus kan du blande inn mer melk, eventuelt vann og kraft.

5

Smak til med salt og pepper.

6

Serveres med ovnsbakte gulrøtter.
3 gulrøtter skjæres i grove biter og glaseres i olivenolje, litt salt og pepper.
I stekovnen i 20 minutter på 180 grader.

Finnbiff

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *