Chunky frisk salsa er himmelsk både til taco retter og til nachos.

En god salsa for meg skal være frisk og litt syrlig med en sterk ettersmak. Men jeg ønsker å kjenne smaken av både tomat og løk med krydder.

AuthorYngve AskCategory, DifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins

 1 boks hermetiserte tomater
 1 kvast koreander (frosen kan brukes)
 1 ts sukker
 1 ts cumin
 1 ts oregano
 1 fed hvitløk
 chili (smak til)
 lime (smak til)
 salt (smak til)
 ½ løk

1

Alt uten om løk helles i en food prosessor, og kjøres smooth. Smakes til med chili, lime og salt.

2

Del den halve løken i båter og kjør den i korte intervaller i food prosessoren til du har ønsket konsistens. Jeg foretrekker at bitene er ca 3-4 mm store. Da blir den fastere og ikke så "sausete" eller "chunky" på ukorekt norsk.

3

Ønsker du en litt mer tykk eller chunky salsa, er det best om du siler den for vann gjennom et kaffefilter eller en veldig finmasket sil. Reduserer du salsaen ved koking vil du få en helt annen smaksprofil enn å bare sile bort vannet.

Ingredients

 1 boks hermetiserte tomater
 1 kvast koreander (frosen kan brukes)
 1 ts sukker
 1 ts cumin
 1 ts oregano
 1 fed hvitløk
 chili (smak til)
 lime (smak til)
 salt (smak til)
 ½ løk

Directions

1

Alt uten om løk helles i en food prosessor, og kjøres smooth. Smakes til med chili, lime og salt.

2

Del den halve løken i båter og kjør den i korte intervaller i food prosessoren til du har ønsket konsistens. Jeg foretrekker at bitene er ca 3-4 mm store. Da blir den fastere og ikke så "sausete" eller "chunky" på ukorekt norsk.

3

Ønsker du en litt mer tykk eller chunky salsa, er det best om du siler den for vann gjennom et kaffefilter eller en veldig finmasket sil. Reduserer du salsaen ved koking vil du få en helt annen smaksprofil enn å bare sile bort vannet.

Salsa Royal

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *