Majones kan gjøres veldig komplisert og tung om du ønsker det. Du kan begynne med å skille eggeplommer og hvitte. I eggeplommene kan du begynne å piske inn olje til det tynkner. Litt for mye olje, og hele greia sprekker. Gratulerer, du kan begynne på nytt, og hva skal du gjøre med all eggehviten?

Denne metoden jeg skriver videre om her er super enkel, du bruker hel egget, og den smaker supert. For meg har den aldri sprukket. Hemmeligheten er å begynne nedrest i bollen, og la stav mixeren gå til du ser emulusjonen starter og majonesen blir hvit. Deretter drar du stavmixeren sakte opp.

Majonesen er en super base for mange andre dressinger.

Jeg bruker en Wilfa Essential Mix stavmixer med variabel hastighet. #reklame

Yields1 Serving

 2 stk egg
 2 ss eple cider eddik
 1 ss sennepspulver eller 1 ss dijonsennep
 1 ts salt
 4 dl nøytral olje (feks: solsikke,- rapsolje)

1

Jeg foretrekker å bruke et målebeger, eller en annen sylinderformet beholder godt egnet til bruk med stavmikser. Renner det for mye ut som en blandebolle etc, er det litt vanskeligere å få det blandet godt.

2

Jeg har alle ingrediensene i på en gang.
Jeg begynner med stavmikseren nederst i bollen og setter mixeren på full guffe. Jeg holder den også nederst i bollen helt til jeg ser at jeg får en emulusjon, det vil si at det farges hvitaktig og blir noe stivere. Så begynner jeg å bevege stavmixeren opp og ned til alt er blandet.

3

For lite salt, ha i mer salt.
For lite syrlighet ha i mer eddik
For lite sting, ha i mer sennep.

Ingredients

 2 stk egg
 2 ss eple cider eddik
 1 ss sennepspulver eller 1 ss dijonsennep
 1 ts salt
 4 dl nøytral olje (feks: solsikke,- rapsolje)

Directions

1

Jeg foretrekker å bruke et målebeger, eller en annen sylinderformet beholder godt egnet til bruk med stavmikser. Renner det for mye ut som en blandebolle etc, er det litt vanskeligere å få det blandet godt.

2

Jeg har alle ingrediensene i på en gang.
Jeg begynner med stavmikseren nederst i bollen og setter mixeren på full guffe. Jeg holder den også nederst i bollen helt til jeg ser at jeg får en emulusjon, det vil si at det farges hvitaktig og blir noe stivere. Så begynner jeg å bevege stavmixeren opp og ned til alt er blandet.

3

For lite salt, ha i mer salt.
For lite syrlighet ha i mer eddik
For lite sting, ha i mer sennep.

Majones på 30 sek.

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *