Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time4 minsTotal Time14 mins
1brødskive (landbrød eller rugbrød)
1majones eventuelt permesan majones
½ avocado
1oliven- eller chili-olje
litt salat
1posjert egg
litt spirer; bokolini, karse eller alfa/alfa
1
Starter med en skive ristet landbrød eller en skive rugbrød.
2
Smør på et lag med majones. Min favoritt er parmesan majones.
Oppskrift på egen majones kan du se her. For permesan majones har du 3 ss majones og en ss permesan som du blander godt.
3
Legg på salatblad.
Skjær opp en halv avocado i tynne skiver og legg denne på salaten.
Kryddre gjerne med litt chili-olje eller oliven olje og salt & pepper.
4
Legg et posjert egg over avocadoen. (Oppskrift på posjert egg under)
Toppes med spirer.
Ingredients
1brødskive (landbrød eller rugbrød)
1majones eventuelt permesan majones
½ avocado
1oliven- eller chili-olje
litt salat
1posjert egg
litt spirer; bokolini, karse eller alfa/alfa
Directions
1
Starter med en skive ristet landbrød eller en skive rugbrød.
2
Smør på et lag med majones. Min favoritt er parmesan majones.
Oppskrift på egen majones kan du se her. For permesan majones har du 3 ss majones og en ss permesan som du blander godt.
3
Legg på salatblad.
Skjær opp en halv avocado i tynne skiver og legg denne på salaten.
Kryddre gjerne med litt chili-olje eller oliven olje og salt & pepper.
4
Legg et posjert egg over avocadoen. (Oppskrift på posjert egg under)
Toppes med spirer.
Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.
2
Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.
3
Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.
4
Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.
5
Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.
WOILA!
Ingredients
1egg
vann
2ss eplecider eddik
Directions
1
Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.
2
Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.
3
Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.
4
Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.
5
Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.