Print Options:

Nacho supreme

Yields4 ServingsPrep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins

 5 dl melk (ostesaus)
 1 ss hvetemel (ostesaus)
 2 ss smør (ostesaus)
 400 g revet ost, gjerne cheddar (ostesaus)
 600 g kjøttdeig
 1 ts paprika pulver
 ½ ts cumin
 ½ ts salt
 1 løk
 chili etter ønske
 1 bunt koreander
 3 stk vårløk
 6 rømme
 200 g lettsaltede nacho chips
 jalapenos
1

Start med å lage en hvitsaus. Smelt smøret og ha i melet, rør dette godt inn og hell i melk. Ha plata på middels varme og rør godt slik at ikke noe brenner seg i bunn. Når det koker opp så sett styrken på plata ned. Det bør små boble i ca 10 minutter. Dette for å få melsmaken ut av sausen.
Når sausen har putret i 10 minutter så trekk den av plata slik at den får kjølt seg noe ned. Den bør komme ned i 70 grader før du blander inn osten. Osten bør ha romtemparatur når du blander den inn. Ha i osten i to omganger og rør godt rundt. Osten skal nå løse seg opp i sausen. Om det trengs så varm opp litt, men pass på at du ikke kommer noe særlig over 60 grader, da vil sausen minne mer om rømmegrøt og bli litt sandaktig.

2

Stek kjøttdeig, løk, hvitløk og krydder på høy varme.

3

Snitt vårløk i små skiver.
Hakk også opp koreander.

4

Så til monteringen:
Legg 50 g nacho chips på hver tallerken. spre det godt utover.
Hell over 1/4 av ostesausen fordelt over nacho chipsene.
Ha 1/4 av kjøttdeigen over dette igjen.
Fordel 2 ss med rømme over kjøttet.
Vårløk
Koreander
Jalapeno
Chilisaus

5

Serveres gjerne med Salsa Royal og eller Guakamole de Shady mexicana.

Nutrition Facts

Servings 4