Hjemmelaget Gnocchi

AuthorYngve AskCategory

Yields1 Serving

 1 kg melne poteter
 150 g hvetemel
 2 egg
 6 ss revet parmesan
 2 ss nøytral matolje
 1 ts revet muskat
 Salt og pepper etter behag

1

Skrell og kok en kilo melne poteter (gjerne Pimpernell eller lignende). Deretter kan du raspe, kverne eller mose de (eks. ved bruk av et «potetmoser»)

2

Bruk gjerne en bakematte eller lignende (det blir litt søl av denne jobben), alternativ en stor eltebolle til blandingen. Dann en ring av potetene.

3

Tilsett 150 gram hvetemel,

4

revet parmesan,

5

krydder og matolje

6

før du tilsetter to stk. eggeplomme.

7

Elt hele deigen godt sammen (jeg liker å bruke engangshansker til denne jobben). Normalt bruker jeg fem minutter med effektiv elting før deigen blir smidig og fast.

8

Deigen skal være litt fuktig, men ikke mer enn at når du tilsetter hvetemel til utbakingen er den enkel å bake ut.

9

Del deigen i mindre emner, og rull ut pølser.

10

Del deretter pølsene i enda mindre puter. Dette blir de ferdige gnocchiene; og som med alt annet er mindre biter mer delikat enn store.

11

Bruk en gaffel til å trykke lett på putene, for å få frem det raffe mønsteret som Gnocchi er kjent for.

12

Du kan gjerne lage en stor porsjon når du først er i gang, for gnocchi er enkelt å fryse ned. Frys de ned FØR koking; legg de utover på et brett og sett brettet i fryseren. Når de er frosne, kan du slenge de i en frysepose. Når du skal tilberede de, slenger du de rett i stekepanna eller i gryta med kokende vann (se stegene nedenfor). Enkelt og raskt.

13

(Valgfritt trinn) Jeg liker å steke gnocchiene i godt smør før jeg koker de. Det gir en ekstra god smak! Brun de i et par minutter, før de er klare for kjelen.

14

Kok opp godt med vann, og tilsett salt.

15

Nå har tiden kommet for å koke gnocchiene. Det er enklere enn man skulle tro; hiv de i kokende vann og vent til de flyter opp (ca. 60 sekunder). Da er de klare til servering.

16

Bruk gjerne ei snasen hullsleiv når du plukker de opp!

Ingredients

 1 kg melne poteter
 150 g hvetemel
 2 egg
 6 ss revet parmesan
 2 ss nøytral matolje
 1 ts revet muskat
 Salt og pepper etter behag

Directions

1

Skrell og kok en kilo melne poteter (gjerne Pimpernell eller lignende). Deretter kan du raspe, kverne eller mose de (eks. ved bruk av et «potetmoser»)

2

Bruk gjerne en bakematte eller lignende (det blir litt søl av denne jobben), alternativ en stor eltebolle til blandingen. Dann en ring av potetene.

3

Tilsett 150 gram hvetemel,

4

revet parmesan,

5

krydder og matolje

6

før du tilsetter to stk. eggeplomme.

7

Elt hele deigen godt sammen (jeg liker å bruke engangshansker til denne jobben). Normalt bruker jeg fem minutter med effektiv elting før deigen blir smidig og fast.

8

Deigen skal være litt fuktig, men ikke mer enn at når du tilsetter hvetemel til utbakingen er den enkel å bake ut.

9

Del deigen i mindre emner, og rull ut pølser.

10

Del deretter pølsene i enda mindre puter. Dette blir de ferdige gnocchiene; og som med alt annet er mindre biter mer delikat enn store.

11

Bruk en gaffel til å trykke lett på putene, for å få frem det raffe mønsteret som Gnocchi er kjent for.

12

Du kan gjerne lage en stor porsjon når du først er i gang, for gnocchi er enkelt å fryse ned. Frys de ned FØR koking; legg de utover på et brett og sett brettet i fryseren. Når de er frosne, kan du slenge de i en frysepose. Når du skal tilberede de, slenger du de rett i stekepanna eller i gryta med kokende vann (se stegene nedenfor). Enkelt og raskt.

13

(Valgfritt trinn) Jeg liker å steke gnocchiene i godt smør før jeg koker de. Det gir en ekstra god smak! Brun de i et par minutter, før de er klare for kjelen.

14

Kok opp godt med vann, og tilsett salt.

15

Nå har tiden kommet for å koke gnocchiene. Det er enklere enn man skulle tro; hiv de i kokende vann og vent til de flyter opp (ca. 60 sekunder). Da er de klare til servering.

16

Bruk gjerne ei snasen hullsleiv når du plukker de opp!

Hjemmelaget Gnocchi