Print Options:

Teryaki saus

Yields1 ServingPrep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

 2 dl brunt sukker
 1,50 dl soya saus (less salt)
 2 ss revet fersk ingefær
 4 ss sesam olje
 2 ss kinesisk eddik (event 1 ss eplecider eddik)
 1 ss hvitløkspulver
 2 ss honning
 1 ss maizena (mais mel rørt ut i litt (2ss) vann)
1

Bland alle ingredienser i en kjele med unntak av maismel og vann.

2

Kok dette opp på middels varme i ca 10 min. Sukkeret skal oppløse seg helt i blandingen, og krydderet skal trekke godt inn. Sausen er ganske vannaktig i konsistensen.

3

Bland 1 ss maismel (Maizena) i 2 ss med vann. Rør det godt rundt med en gaffel.
Hell blandingen i kjelen og bland det godt inn. Sausen vil oppleves litt mer "cloudy", men den vil få sin opprinnelige farge tilbake etter 5 min med koking. Konsistensen vil da også bli tykkere og vil få sin sticky karakter.

4

Helles over på en spruteflaske eller i en sauseskål.